ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

Zima nam se bliži,nova haljina je u ormaru....

Tkanine.....za mene je to jedna savršena riječ. Nažalost ili možda na sreću nisam stručnjak u tom području s obzirom da sam ja skroz druge struke, a šivanje se iz hobija pretvorilo u veliku strast, tako da nemam puno znanja kada je riječ o tome. Ja biram tkaninu po dodiru, ako mi se na dodir svidi to je to. Ne volim šivati od svile i tih laganih materijala jer jednostavno mi je to preosjetljivo a i ne nosim takve stvari pa čemu da to šivam.



    
Evo recimo ova lijevo tkanina ona je materijal za tapeciranje namještaja i ja sam ju poželjela imati na sebi, a ne da sjedim na njemu 😀 I tako je zavrsila,sašila sam predivnu suknju od nje. 
Na taj način ja zapravo šivam stvari, ako mi na dodir paše kupujem,nije bitno da li je to stvoreno za odjeću ili za tapeciranje namještaja, glavno je da je materijal zanimljiv i da meni dobro stoji, a ostalo je tako nebitno. Po meni je šivanje mašta i stvorena je da što maštovitije stvorite neku odjevnu kombinaciju.  


Zar nije predivna?

Ova desno tkanina je baš za šivanje odjevnih predmeta. Kod nje mi se jako svidja što je nekako mekana i topla. Baš stvorena za ovo hladno vrijeme. Ima dosta elastina, ali sam bez obzira na njega sašila iza cif da mi je lakše obući.




Tkanina je pletivo, zbog mekoće ga je ugodno nositi. Zanimljiv mi je jako uzorak njega su nazvali "zig zag"

S obzirom da je cijela puna uzorka neki ne bi stavili nakit, meni je osobno bilo sve prepuno tih malih rombića, zato sam odlučila staviti jednu ogrlicu koja je totalno drugačija od uzorka i svega tako da podigne još više ovu predivnu haljinu.


Ne voli zimu, ali kada nju obučem nekako je sve lakše.....



                  

2 komentara:

  1. predivno...sasvim slučajno sam naišla na tvoj blog i oduševljena sam, doduše ja sam još uvijek početnik ...hehehe
    ali entuzijazma imam ;-)
    puno sreće u daljem radu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, glavno da imaš entuzijazam i brzo ćeš iz početnika preći u vrhunsku švelju 😀

      Izbriši